Uluslararası astronomi yılı
   Galileo Galilei’nin teleskopu ile ilk kez gökyüzünü gözlemek için     kullanmasının 400. yıldönümü olan 2009 yılı IAU (Uluslararası Astronomi Birliği’nin İngilizce baş harfleri) ve UNESCO tarafından Uluslararası Astronomi Yılı  olarak ilan edilmiştir.

  IAU’nun çağrısı üzerine birçok ülkenin Astronomi dernekleri IYA 2009’u kutlamak üzere hazırlıklara başlamıştır. 2008 Yılı boyunca hazırlıklar sürdürülecek, 2009 takvim yılında da hem her ülkenin ulusal etkinlikleri ile hem de uluslararası etkinliklerle kutlanacaktır.

  Türk Astronomi Derneği’nce IYA 2009
ülkemizde de etkin bir biçimde       kutlanacak. Amaç bu yıldönümünün Türkiye’de kamuoyuna ve öğrencilere gökyüzünü, gökbilimi ve genel olarak bilimi tanıtacak ve ilgi uyandıracak bir dizi etkinlik ve şenlikle kutlanmasıdır. Öğrenci ve kamuoyuna çıplak gözle gökyüzünü tanıma, gecelik ve mevsimlik dönmeyi izleme bilgi ve zevkini yaymak, gezici otobüslerle küçük bir teleskop, bir saydam gösterisi ve sergiyi Türkiye’nin çeşitli  yerlerinde kamuoyuna ulaştırmaktadır.

Kısa Kısa...

Zürafa Takım Yıldızı Kutup Yıldızı'ndan, Kahraman ve Arabacı Takımyıldızları'na kadar geniş bir bölge kapsar ve hiç batmaz.
M93 Açık Küme
Oldukça küçük ancak parlak bir açık kümedir.
22 yay dakikası çaplı alan içine saçılmış 80 üyesi vardır.3600 ışık yılı uzaklıkta olup en parlak yıldızı B9 tayf türünden mavi dev yıldızdır. Yaşı kabaca 100 milyon yıl tahmin edilmektedir.
  Devamı için tıklayınız >>
     Güncel Haberler
 

Stephen Hawking
Astrofizikçi

  Atlantis uzayda.
Uluslar arası astronomi yılı..
  Uzay tarihi kitabı: Uzay'da ilk 50 yıl.
  Genç astronomlar yaz okulu.
  Gökyüzünde bilinmeyen cisim.
   
   En iyi çözünürlük 1028 x 768 dir.